FilmFördjupning

Filmarbetarlinjen – Fördjupning

Filmarbetarlinjen – Fördjupning

(Steg 2…)

Tveka inte, Sök idag!

HAR DU VISIONER SOM DU VILL NÅ UT MED VIA FILMDUKEN? DÅ BEHÖVER DU KUNNA LEDA FILMTEAM OCH PROJEKT, FÖRSTÅ VILKA ROLLER SOM FINNS I FILMBRANSCHEN OCH HUR DE SAMVERKAR. ALLT DETTA KAN DU LÄRA DIG UNDER FILMARBETARLINJENS PÅBYGGNADSÅR!

Har du passion för och grundläggande kunskap inom film kommer denna utbildning passa dig perfekt. Du får prova på roller kring regi, manus och producentskap. Du får leda projekt och lära dig jobba i team mot ett gemensamt mål. Du får även göra praktik och knyta viktiga kontakter.
Därefter kan du ta steget ut i filmbranshcen!

Kursinnehåll

Denna ettåriga påbyggnadsutbildning passar dig som vill fördjupa dina kunskaper inom regi, manusskrivande och produktion. Teoretiska och praktiska lektioner varvas med utmanande filmprojekt ihop med Filmarbetarlinjens elever.  Ni får hela tiden handledning av våra engagerade och erfarna lärare.

Under hösten har du praktik i sex veckor och får då chansen att prova på arbetet i branschen samt knyta värdefulla kontakter. Om du visar framfötterna kanske det leder till jobb i framtiden?

Skolarbetet sker ofta tillsammans med Filmarbetarlinjens grundårselever, de står till exempel för foto, ljud och redigering i slutproduktionerna som du och dina klasskamrater producerar. Det är ett bra sätt att lära sig något av det viktigaste i filmbranschen, nämligen att jobba i grupp.

Du kommer få grundläggande kunskaper inom projektledning, festivalproduktion och övrigt som är viktigt att kunna i filmbranschen. Självklart får du även testa på detta rent praktiskt. Året avslutas med att du och dina klasskamrater tillsammans med Filmskaparlinjens elever planerar och genomför en filmfestival vid den kommunala biografen CNEMA i Norrköping.

CNEMA är Norrköpings kommuns filmverksamhet och hör till Kultur- och fritidsnämnden i Norrköping.

Antagningskrav

Du behöver ha gymnasiekompetens och grundläggande kunskap inom film samt filmens olika verktyg och yrkesfunktioner. Du kan till exempel ha gått Filmarbetarlinjens år 1 hos oss eller en motsvarande filmutbildning någon annanstans. Även praktisk erfarenhet av arbete vid filmprojekt är meriterande.

Till din ansökan bifogar du en motivering till varför du vill gå filmkursen, på minst en sida. Där vill vi även att du uppger vilken inriktning som intresserar dig – regi eller produktion.

KURSANSVAR: Carl-Eric Reidler, Måns Ahlin

film(at)marieborg.org

Facebook

Klicka här för att komma till vår facebooksida och se senaste nyheter om oss.

Kurser

Här hittar du hela vårt utbud av kurser. Hitta den som passar dig!

Restaurang

Här kan du se vår meny. Vi välkomnar dig att avnjuta en måltid i herrgårdsmiljö.

Kontakt

Här hittar du kontaktformulär och ansökningsblankett.

Konferens

Ta med dina kollegor till vår herrgård på konferens. Arbeta i en idyllisk miljö utmed äppelträdgården vid Bråvikens strand.

Om oss

Här hittar du mer information om Marieborgs folkhögskola.