REGI

REGI

Vi söker dig som har en teaterutbildning, eller några års erfarenhet av teater, som vill testa din fallenhet för att regissera. Eller dig som har regierfarenhet och vill fylla på din verktygslåda. I höst erbjuder vi en unik möjlighet för dig att vässa dina regissörsverktyg under ett år.

I samma kreativa och varma miljö som vi utbildar Teaterpedagoger, Filmskapare och lägger grunden för kreativa skådespelare i Teaterlinjen, erbjuder vi nu ett år där du har möjlighet att fördjupa dig i regi.

I en herrgårdsmiljö vid Bråviken i utkanten av Norrköping, långt från vardagslivets distraherande stress, har du möjlighet att lägga all din koncentration och energi på din utveckling som regissör. Alltid nära till kunnig handledning, samlar du på dig de viktiga verktygen för att komma vidare i din regi-gärning.

Efter ett år är du redo att möta nya utmaningar i ditt fortsatta teaterarbete, med nya erfarenheter och vänner för livet.

Denna möjlighet erbjuds endast nästa läsår och är begränsad till 6 platser, så tänk inte för länge. Skicka in en ansökan redan nu.

KURSENS INNEHÅLL

Hälften av tiden läser och arbetar du tillsammans med Teaterlinjen, där du kan fräscha upp och utveckla din förståelse för skådespelarens process genom att delta i vissa moment i scenframställning, ensemble och komposition eller skissarbete på golvet.

Resten av tiden har du regiundervisning, där vi bland annat går igenom:

• dramaturgi • pjäsanalys • personinstruktion • skissarbete med etyd-scener • handledarlett regiarbete

Under vissa moment kommer du att vara tillsammans med Teaterpedagog-klassen (TP1) såsom ett 3-veckorsprojekt där teaterpedagog- och regielever är ledare för ett skissarbete med etyd-scener, tillsammans med Teaterlinjen. Under våren får du tillfälle att under handledning regissera vårens pjäser med Teaterlinjens elever.

ANTAGNINGSKRAV

Vi vänder oss i första hand till dig som tidigare gått vår Teaterlinje eller har motsvarande utbildning på annan folkhögskola.

Regiutbildningen är eftergymnasial. Du måste ha fyllt 20 år ha gymnasiekompetens och grundläggande teater- kunskaper/erfarenheter motsvarande grundkursen.

Vi kallar till gruppintervjuer, eller ”antagnings-workshops”. Syftet med dessa är att du ska få en uppfattning om vad folkhögskolestudier innebär, vilken kurs som passar dig och om vi tror att du har förutsättningar att genomföra den.

MARIE MATTSSON, ANNA BORG, CARL-ERIC REIDLER