Dansledare

Brinner du för dansen som uttryck och vill utvecklas i din dans och samtidigt få verktyg och kunskaper i att undervisa dans för barn och unga? Vår utbildning ger dig grundläggande kunskaper inom dans för barn och unga samt ger dig möjligheten att utveckla din egen dans. Efter avslutad kurs kan du söka dig vidare till ex. högskolor för att fördjupa dina kunskaper inom dans alternativt söka arbete som dansledare för barn och unga.

I augusti 2022 startar Dansledarlinjen på Marieborg folkhögskola! Linjen är en CSN-berättigad ettårig dansutbildning på heltid (40 veckor). Här får du fördjupa dig danstekniskt och konstnärligt samtidigt som du får verktyg att undervisa barn och unga. Danslinjen passar dig som vill prova på att dansa på heltid, är nyfiken på att undervisa i dans samt dig som vill förbereda dig inför högre dansutbildningar. Observera att kursen genomförs i lokaler utanför skolan, ca 20 minuter från skolans internat.
 
Utbildningen består av två delar som vävs samman till en helhet.
Den ena delen fokuserar på den egna dansutvecklingen, där du får daglig träning i flera dansstilar så som jazz, modern och nutida dans, street och balett.

Den andra är den pedagogiska delen av utbildningen där vi arbetar med grundläggande pedagogiska tankar och verktyg, ledarskap och grupprocesser för att utveckla kunskaper och trygghet i att möta barngrupper i dans.

Vi provar tillsammans i gruppen men ges också möjlighet att testa våra kunskaper genom praktik.

Under utbildningen arbetar vi med ett projekt som leder fram till en föreställning och workshop som riktar sig till barn och unga för att ytterligare få utvecklas både som dansare och pedagog!
 
Ämnesinnehåll:
·       Jazz
·       Modern och nutida dans
·       Balett
·       Streetdance
·       Alternativ träning
·       Metodik
·       Dans för barn och unga
·       Ledarskap
·       Anatomin och rörelseapparaten
·       Musik
·       Danshistoria
·       Improvisation/komposition
·       Drama
·       Projekt(Föreställning/Workshop)
·       Praktik

Antagningskrav
Du bör ha grundläggande danstekniska kunskaper i en eller helst fler stilar; jazz, modern och nutida dans, balett eller street. En vilja att utvecklas inom din dans men också drivet att förmedla dansen vidare till andra.

Till din ansökan vill vi att du bifogar en beskrivning av din dansbakgrund samt en motivering till varför du vill gå Dansledarlinjen. Referenserna du anger har koppling till din dans, t ex tidigare danslärare.

Vi kallar ett urval till en ansökningsworkshop samt intervju. Under workshopen dansar vi flera olika danstekniker.

Skicka in ansökan senast 15:e maj!

Kursinformation

info@marieborg.org

011 – 400 43 44

Vill du studera på Marieborg?

Lämna din ansökan