Filmskådespeleri, halvtid på distans

Det här är kursen för dig som vill utveckla ditt filmskådespeleri. Du kommer förbättra dina förutsättningar för att ta dig fram som skådespelare inom film och TV. Du får verktyg för att lyckas på audition – och du kommer bli mer slipad inom ”self tape”.

Kursen är helt individanpassad och möter dig där just du befinner dig – oavsett om du vill lära dig grunderna eller om du redan är yrkesverksam och vill ha coachning under pågående arbete. 

Studierna är på distans, vilket ger möjlighet att arbeta samtidigt. Under 1-4 terminer arbetar du med monologer och dialoger utifrån naturalistiska gestaltningsmetoder och filmskådespelartekniker i syfte att skapa ett autentiskt uttryck. 

Kursen har tre platsträffar förlagda vid veckoslut. Observera att du måste ordna med boende själv i samband med platsträffarna. Distansövningarna handlar till största del om monologuppgifter och skådespelarens kamerateknik, medan platsträffarna ger möjlighet att arbeta med dialoger. 

Platsträffar vårterminen: fredag kl. 18:00 – söndag kl. 15:00, vecka 12 & 22.

Kurstart: måndag 8 jan.

Ansökan: sista ansökningsdag är den 4 december.

Studieekonomi: Kursen är CSN-berättigad och bedrivs på gymnasienivå. Undervisningen är kostnadsfri, dock tar skolan ut en serviceavgift på 500:- per termin.

Kursinnehåll

  • Olika naturalistiska gestaltnings- och analysmetoder, som Stanislavskij, Meisner och Chubbuck.
  • Grundläggande videoproduktion, bland annat: vinklar, bildutsnitt, ljud och ljus.
  • Filmskådespelarteknik: rörelseanpassning, tonträff, blick, röst och tal.

Lärare

Magnus Palm

Magnus Palm är har en kandidatexamen i skådespeleri med regimodul från Kingston University i London. Han har arbetat som skådespelare över 20 år och har även studerat bland annat videoproduktion, filmvetenskap, samt drama- och teaterpedagogik. Han har också översatt boken Skådespelarkonsten, som är en grundbok i skådespeleri vid flertalet teaterhögskolor.

Deltagaromdöme

“Med sin oerhörda fingertoppskänsla hjälper Magnus dig med vad just du behöver! Han har coachat mig vid åtskilliga auditions, vilket bland annat gett mig roller i SVT-produktioner och större reklamuppdrag.” – Viktor Larsson

Kursansvarig

Magnus Palm

magnus.palm@marieborg.org

Vill du förbättra dina förutsättningar för att ta dig fram som skådespelare inom film och TV?

Lämna din ansökan