Marieborg Musiklinje

Marieborg Musiklinje är en tvåårig utbildning. Den vänder sig till dig som vill skaffa konstnärliga och praktiska verktyg för att arbeta med musik. Här erbjuds du ämnen såsom Ensemblespel, Songwriting och Musikproduktion samtidigt som du i bransch-ämnena får förståelse för musikbranschens olika delar. År 1 handlar om att bredda ditt musikaliska kunnande medan du under År 2 arbetar mer målmedvetet med just ditt musicerande.

Målgrupp

Vi söker dig som är nyfiken och gillar att samarbeta. Du ska tycka om att skapa musik i varierande former, vilja stå på scen och vara intresserad av olika genrer och musikkulturer. Vi strävar efter två musikklasser med ungefär lika många kvinnor som män.

Med möjlighet till internatboende på skolområdet, cykelavstånd till Norrköping city, ta chansen och sök till Marieborg musiklinje!

Kursinnehåll musik år 1

MUSIK ÅR 1 delas in i temablock. Blocken kallar vi för Rytm, Sounds, Harmonik, Crossover (musik med andra konstformer) och Koncept och de berör mer eller mindre de olika ämnena. Det kan t. ex. innebära att vi inom Rytmblocket spelar musik i udda taktarter i “Ensemble”, programmerar beats i “Musikproduktion” och lär oss rytmer från olika delar av världen inom “Musikaliskt Hantverk”.

Ämnen Musik år 1

Ensemble, songwriting, musikproduktion, musikaliskt hantverk, röst, kör, bransch/Event, musik och samhälle, brukspiano och musikhistoria

Kursinnehåll musik år 2

Under År 2 får du möjlighet att utveckla ditt egna skapande och använda dina kunskaper från År 1. Överlag är det din musik som är i fokus. Det handlar också om att driva projekt, både enskilt och i grupp. Ett exempel: i ämnena Musikproduktion och Arrangering spelar gästande musiker in musik till delar av en låt som du komponerat (t. ex. stråkmusiker och blåsmusiker), vilket du sedan mixar och mastrar.

Ämnen Musik år 2

Ensemble, songwriting, musikproduktion, arrangering, fördjupning, kör, bransch/Event, musikhistoria, höstprojekt och vårprojekt

Lokaler

– Rephus med fyra fullt utrustade replokaler

– Musik-datasal med 10 st arbetsstationer med ljudkort och midiklaviatur

– 2 st projektrum med dator, ljudkort, mikrofon, och studiomonitorer

– 1 st mindre studio med möjlighet att spela in 16 kanaler samtidigt 

– Klassrum

Antagningskrav

Sök till Musiklinjen genom att skicka in en ansökan, berätta om dig själv och varför du söker. Därefter kan du komma att kallas till intervju. I samband med intervjun ska du spela eller sjunga något som beskriver din musiksmak eller vem du är (det behöver inte vara något egenskrivet). Ange innan i ditt brev vad du tänker framföra och om du vill ha hjälp med komp. Du bör ha goda förkunskaper på minst ett instrument/sång. Utöver spelprovet får du gärna spela upp en egen produktion, men det är inget krav.  

Du kan söka direkt till År 2. Då krävs det dock likvärdiga förkunskaper som det vi avhandlat under första året. Ange om du söker direkt till År 2 i din ansökan.

Sista ansökningsdag fredag 14 april 2023

Vill du veta mer om lektionernas innehåll, klicka på PDF knappen lite längre ned på sidan!

musikstuderande håller i ljudkablar
musikstuderande spelar trummor och gitarr

Lärare

Per Kolsgård, Henric Bellinger och Anders Grentzelius

Kursansvarig

Anders Grentzelius

musik@marieborg.org

Vill du skapa musik och utveckla
dina kreativa färdigheter?

Lämna din ansökan