Distanskurs Tema Epoker

Epoker, livet och människan är en tvärvetenskaplig, allmän kurs som ges på distans, med inslag av fjärrundervisning. Kursen riktar sig till dig som vill läsa in din gymnasiekompetens och få behörighet till högskola/yrkeshögskola.

Vi läser tillsammans kursen i teman. Temana är uppbyggda kring de litterära epokerna och varje tema är cirka 5 veckor. Start för kursen augusti 2022. De ämnen vi läser är: historia, samhällskunskap, naturkunskap, svenska, engelska, religionskunskap och matematik.

Vi ses fyra gånger på ett läsår, all annan tid studerar du via nätet. Att studera på distans på Marieborg kräver god självdisciplin och en viss studievana. Som deltagare förväntas du ta ett stort ansvar för dina studier samt att du är engagerad och motiverad i studierna.

Vi kommer arbeta mycket i videosamtal, helklass och mindre grupper. Som deltagare förväntas du delta i alla moment under kursen.

  • Kursen är CSN-berättigad.
  • Vi har kontinuerligt intag.
  • Kursen är på heltid, 100%.
  • Kursstart augusti 2022

Krav

Kursen startar på motsvarande gymnasiets årskurs 2. Du behöver därför ha godkänt i de grundläggande ämnena svenska-/sva-grund, matte, engelska och samhällskunskap på årskurs 1. Tillgång till egen dator med fungerande internetuppkoppling samt en fungerande mikrofon och kamera tilldatorn.Bifoga tidigare betyg från grundskola och ev. gymnasieskola, andra dokument från utbildningar samt ett personligt brev.

Kontaktinformation

Kontakta oss för mer information

info@marieborg.org

Vill du studera på Marieborg?

Lämna din ansökan